Havlíčkobrodské kulturní léto 2024

Letní prázdninové středy od 10. 7., kulturní program na Havlíčkově náměstí/ divadelní pohádky/koncerty.
Kdy (od-do): 10. 7. 2024 18:00 - 28. 8. 2024 22:00
Kde: Havlíčkův Brod - Havlíčkovo náměstí, při nepříznivém počasí v Klubu OKO
Žánr: Jiná akce, Koncerty, Kina, Pro děti, Kulturní akce
Pořádá: Klub OKO Havlíčkův Brod
Web: https://kluboko.cz/cs/
Email: jakub.baloun%z%kluboko.cz
Telefon: +420 727 838 776
Adresa pořadatele (sídlo): Smetanovo nám. 30, Havlíčkův Brod

HAVLÍČKOBRODSKÉ KULTURNÍ LÉTO 2024
CERMAQUE: LAMENT alternativerap / LED-ZEPPELIN revival (Brno) / Gerald CLARK blues Band (JAR, CZ) / NAČEVA s kapelou (Brno) /Ondřej Fencl a HROMOSVOD / JADA BAND funkrock (Vysočina) / BEAT ARCHITECTS alternative hip hop fusion (Vysočina) / MARTINI VAN BAND - Woodstock experience Praha, rockblues, Jimi Hendrix tribute (Praha) ....a samozřejmě pohádky pro nejmenší od 18:00.
10/7
18:00 Pohádka (program pohádek upřesníme )
20:00 CERMAQUE: LAMENT experimentální rap
Vtahující beaty, živelná pódiová energie a rapové texty, které by dle kritiků ustály i knižní vydání. Básník a písničkář Jakub Čermák, v minulosti 2x nominovaný na Cenu Anděl v kategoriích Folk a Alternativa, spojil síly s mladým producentem a multiinstrumentalistou Pavlem Kielbergerem. Poezie, u které budete tančit. Tanec, který do vás vytepe verše... Všechno to vezme vítr. Všechno to vezme vítr
17/7
18:00 Pohádka
20:00 LED-ZEPPELIN revival (Brno)
Pavel Koudelka (bicí, zpěv): Dunaj, Slet bubeníků, Zesilovači, BOO, Zadáci, A-Beat, ex Z kopce, ex ošklid, ex Krutnava, ex Mňága a žďorp, Viktor Fried (zpěv): Purple Rainbow, Aleš Svoboda (basová kytara): A-Beat, Ukulele Orchestra jako Brno, ex Z kopce, ex Rankien, Michal Hanák (kytara): ex Lidské Bytosti, muzikály, Petr Ingerle (kytara, zpěv): A-Beat
24/7
18:00 Pohádka
20:00 Gerald CLARK blues Band (JAR, CZ)
Jihoafrický zpěvák, skladatel a kytarista, nahrál pět úspěšných alb, na nichž spolupracuje s předními jihoafrickými hudebníky. Album s názvem Black Water získalo velký mezinárodní ohlas a videoklip ke stejnojmenné písni byl nominován na evropskou cenu MTV. Se svou hudbou účinkoval na koncertech v šestnácti zemích světa. Clarkovou inspirací je dobrodružství, vášeň získaná na vlnách při surfování, nebo během jízdy na koni po jižní Africe. Na koncertě ho doprovází Jakub Hlobil, hybridní kytara (basa a kytara najednou) a Antonín Jína - bicí nástroje.
31/7
18:00 Pohádka
20:00 NAČEVA s kapelou (Brno)
Projekt Moniky Načevy, přináší zhudebnění básní umělců pronásledovaných minulým režimem z 60. – 80. let. Texty písní tak pocházejí z pera Václava Hraběte, Ivana Martina Jirouse, Pavla Zajíčka, Vladimíry Čerepkové, Věry Jirousové nebo Šárky Smazalové. Roku 2020 vyšlo první stejnojmenné album, v současnosti pracuje kapela pod názvem Načeva na nové desce s názvem Jdem temným dnem, která vyjde na podzim roku 2024.
V kapele se Monice Načevě podařilo spojit hudebníky a zvukové alchymisty z opačných pólů české alternativní scény - na bicí nástroje Zdeněk Regál Jurčík (Lvmen, Tomáš Palucha, Priessnitz, Kafka band), na klávesy Vojtěch Procházka (Vertigo, Harpreet Bansal, Freetown Quartet, Mikoo, Sisa Feher, Talaqpo) a na basovou kytaru Michal Koval (Masomlejn, Dg 307, s Načevou nahrál album Nebe je rudý).
Monika Načeva je výraznou hudební osobností, která se objevila začátkem 90.let jako zpěvačka temných básní Jáchyma Topola. Její dráha je spjatá s kytaristou Michalem Pavlíčkem, se kterým do dnešní doby vystupuje a spolupracuje. K tomu experimentuje v elektronické hudbě, kde spolupracuje se silnými osobnostmi z Čech, Slovenska, ale hlavně z Anglie. Jejím hlavním rysem je práce s básněmi, originální přístup a mimo-žánrová cesta.
7/8
18:00 Pohádka
20:00 Ondřej Fencl a HROMOSVOD
Hromosvod je zhudebněné srdce dvaačtyřicetiletého zpěváka, klávesisty, kytaristy, textaře a skladatele Ondřeje Fencla, známého například ze spolupráce s Lubošem Pospíšilem, Vladimírem Mertou, Janem Hrubým, Oskarem Petrem nebo skupinou Schodiště.
Hromosvod vznikl v listopadu 1994 v šatně pražské ZŠ Horáčkova. Nejdřív to byl "kinderfolk", posléze folk-rock charakteristický souzvuky houslí, příčné flétny a říznými bubny. Dnes je Hromosvod plný zručných sidemanů a hraje prostě písničky. Citlivě, barevně, něžně i divoce. Nejnovější šesté řadové CD Sen nenasytných kluků (v recenzích nejednou titulované jako album roku, nominované na hudební cenu Anděl) přináší čirou radost - z hudby, z písní, z muzikality.
Zpěváka, kytaristu a klávesistu Fencla doprovází na elektrickou kytaru Vojtěch Jindra (m.j. Bran), na housle Hana K. Vyšínská (m.j. Inflagranti), na basu Jaryn Janek (m.j. K. Střihavka, Krucipüsk…) a liberecký bubenický matador Tomáš Marek (ex-Lucie, Kollerband...).
"Texty plné vnitřních rýmů a nevšedních obratů, uvěřitelný zpěv, virtuózní housle, knopflerovská kytara a nekompromisní rytmika - to je dnešní Hromosvod," napsal nedávno o současné sestavě nestor Zdeněk Vřešťál (Nerez).
14/8
18:00 Pohádka
20:00 JADA BAND funkrocková kapela z Českomoravské Vysočiny.
Zpěv: Eva Nováková, Jirka Uttendorfský, klávesy: Jarda Vorlíček, kytara: Ondra Pohl, basová kytara: Zbyněk Mrkvička, bicí: Radek "Prouda" Láznička
21/8
18:00 Pohádka
20:00 BEAT ARCHITECTS alternative hip hop fusion
Hudební projekt Beat Architects vznikl během roku 2015. Na začátku byli dva muzikanti – DJ a saxofon. Prvotním zájmem bylo hrát drum’n’bass a podobnou taneční hudbu. "Udělali jsme pět prvních tracků, hráli jsme s podklady z počítače a testovali různé přístupy. Nicméně hraní jen s počítačem nám nestačilo a začali jsme zkoušet s dalšími muzikanty. Postupem času se v našich skladbách objevovaly prvky jazzu, rocku, hip-hopu a jiných stylů. V roce 2019 se sestava kapely ustálila do současné podoby a také jsme zcela opustili hraní se samply, hráli jsme vše naživo. V roce 2021 jsme vydali svoje první EP, na kterém je už slyšet široká paleta stylů a živý přístup. V minulém roce začala spolupráce s MC Kolonou, čímž se sound kapely opět trochu obohatil a zpestřil. Těšit se tak můžete na jízdu nevšední a originální hudební krajinou!" Složení: Kolona – rap, Vladimír Šnýdl – bicí, Jan Pácha - kytara, Jakub Šnýdl – Saxofon, klarinet, Jiří Jirásko – DJ, klávesy, Jiří Martha Dvořák – baskytara,
28/8
18:00 Pohádka
20:00 MARTINI VAN BAND / Woodstock experience Praha rock/blues - Jimi Hendrix tribute (Praha)
Martini Van Band je projektem baskytaristy Martina „Maťo“ Ivana k 50. výročí úmrtí legendárního kytaristy Jimmyho Hendrixe. Martin Ivan (Michal Pavlíček trio, Kamil Střihavka Leaders, B.S.P., Precedens...) v této kapele vyměnil baskytaru za elektrickou kytaru a postavil se k mikrofonu. V reportoáru skupiny můžete slyšet mj. skladby Voodoo child, Foxy lady, Hey Joy, Little wing atd.
Složení: Martin Ivan - kytara, zpěv (Michal Pavlíček trio, Kamil Střihavka Leaders, B.S.P., Precedens....), Jan Nezval - bicí (Kamil Střihavka Leaders), Miroslav Málek - baskytara.
!! Akce je podporována Městem Havlíčkův Brod !!